начало за нас доставка връзки контакти
 

Румен Нешев

Роден съм 1977 година в София., завършил съм Математика в Софийският Университет.

Занимавал съм с много спортове, най-дълготрайно с фехтовка за 10 години, докато през 1996 не открих катеренето и така до днес. Първата година катерих само алпийски маршрути, но много скоро разбрах, че страстта ми е към спортните маршрути. На второто лято след това минах пъвото си 7c - Торнадо ( Табачка), а през май 2000 година и първото си 8b - Jackpot (Лакатник), един от най-трудните маршрути в България по онова време.

В състезателното катерене нямам много успехи, и все пак имам няколко 2-ри и 3-ти места от балкански състезания, както и 1-во място на балканско първенство по боулдър 2003г., а през 2006 взех участие и първото световно по боулдър в България. Изминалата 2009 година беше много успешна за мен позволявайки ми да запиша 5 тура 8b+ („Доматито на Звяра” и „Double Penetration ” на Враца, „Foneas Giganton” – Mouzaki, Гърция , „ Дребните трябва да могат да скачат ”– Карлуково и „Натурално извисен” – Тетевен). Сегашната 2010 г. се очертава да е най-ползотворната засега - през март преминах първото си 8c - „Цл” на Лакатник, няколко 8b+ („Лудо Биле” и „Синьото Колело” на Тетевен, „Modus Vivendi” на Враца, „Как ще ги стигнем” на Карлуково), както и няколко първи изкачвания от 8b и 8а+ на новите ни обекти.

Надявам се през предстоящият есенен сезон да изкатеря и по-трудните си проекти. Мечтата ми е да катеря максимален брой маршрути на максимално много различни места без значение от категорията, но истината е, че колкото по-високо ниво е катерачът, толкова повече възможности се разкриват пред него, затова - „A Muerte...”!

Copyright (c) 2006 Ekipirovka.com. Всички права запазени.