начало за нас доставка връзки контакти
 

Новини

Нова изкуствена стена за катерене в Стара Загора

Катерачната стена се намира в общинската спортна зала до ДЗУ (близо до източния край на града).

Висока е 8,90 м. и се състои от две основни кули , събрани в свод и боулдър с приблизителни размери 10х4 метра . Общата квадратура е около 220 кв. м.

Стената е екипирана с може би най-добрите примки за изкуствена стена в света: DMM – Gym Biner Set , продукт специално произведен за да осигури максимална сигурност и да издържа дълги години интензивна употреба .

Екипа на Ekipirovka.com честити на всички старозагорци новата придобивка и пожелава приятно катерене!


Английската фирма „Rab “
е известна с производството на изключително качествени облекла и спални чували предназначени за екстремни атмосферни условия и голяма надморска височина.

Раб Карингтон започва да прави спални чували преди повече от 30 години в Патагония. Той е талантлив катерач които прекарва по – голямата част от седемдесетте години участвайки в екстремни експедиции по целия свят. Черпейки богат опит от практиката, той добива незаменими познания и разбира точно от каква екипировка се нуждаят катерачите. Тази близост до катеренето му позволява да проектира функционални и практични облекла.

Раб съчетава това което е научил в планината с уменията придобити в Южна Америка и отваря свое собствено магазинче в родния си град Шефилд в Англия. Неговото производство на екипировка от катерачи за катерачи бързо печели почитатели по целия свят. Той е първия производител в света които използва изключително лекият и компактен материал:„Pertex“при направата на спални чували и пухени облекла. Неговото наследство и идеи продължават да живеят във фирмата, която непрекъснато се развива и обогатява. Сътрудничейки си с производителите на най-качествените материали, „Rab “ продължава да радва клиентите си с нови и все по-добри модели, които вдигат границите на комфорта дори при най-ужасните атмосферни условия.


eVent – Мембраната от ново поколение.
Тази нова и не добре позната на българският пазар мембрана, печели все повече поддръжници из целия свят. Над седемдесет са производителите на дрехи за планина, и дейности на открито, между които едни от най-известните имана на пазара, които безусловно са гласували доверие на новата мембрана. научи повече

Уважаеми клиенти,
до края на Ноември в нашият магазин на ул. Шипка 5 може да закупите всички облекла на фирма Black Diamond с -20% намаление!

Herbertz – Solingen
От скоро в нашите магазини и интернет сайт може да се похвалим с нови, великолепни продукти: ножовете на немската фирма „Herbertz – Solingen”

С това ново попълнение вдигаме още по-високо „летвата”, като представяме една фирма с наистина неподражаемо качество, разнообразие и красота на предлаганите модели. Тази фирма с дългогодишни традиции в производството на ножове от всякакъв вид и форма, предлага огромно разнообразие от което всеки може да избере „личният” си помощник в планината или ежедневието. От семпли и функционални модели до висококачествени произведения на изкуството от Дамаска стомана, ценна дървесина и кост. Всеки който види и се докосне до творената на Herbertz – Solingen гарантирано ще остане запленен от невероятният дизайн и безупречната изработка. Приятно пазаруване!

GARRA – Вече и в България!
Следвайки политиката си: да представя на българският пазар, нови и качествени марки, магазин Ekipirovka.com вече може да зарадва катерачите с една нова за България марка испански еспадрили – GARRA. научи повече

Прохлада и комфорт през лятото.
За горещите летни дни „Ekipirovka.com” са подготвили приятна изненада за своите клиенти. В нашите магазини вече може да намерите прекрасните сандали на чешката фирма “ TRIOP” . научи повече

TRIMM лято 2009
Уважаеми клиенти, в магазинът ни на ул.Герлово, може да откриете новта колекция на чешката фирма TRIMM за лято 2009. Налични са новите модели палатки, спални чували и облекло за планината и града, както едновеременно с това е допълнено разнообразието от фанелки, ризи, якета и панталони от познатите вече модели.

От 03.04.2009 год.
Големите зимни намаления продължават: Може да закупите зимни якета TRIMM с - 50%
научи повече

CAMP в Ekipirovka.com
От скоро в нашият сайт може да намерите селактирани продукти от богата гама на известният производител на катерачна и оutdoor екипировка CAMP.
В раздела „Алпийски Инвентар" ще откриете качествена екипировка на приемливи цени, а в разделите „Спални Чували" и „Палатки" ще намерите някои от най-добрите модели предлагани от италианската фирма.

От 05.08.2008 год. Истинският Black Diamond магазин от веригата Ekipirovka.com е вече факт.

В него ще намерите голямо разнообразие от продуктите на фирмата Black Diamond, която не е непозната на българския пазар, но за първи път е толкова добре представена. На щандовете на новият ни магазин ще откриете повечето модели от раниците, щеките и облеклото на известният американски производител, както и пълната гама от катерачният инвентар, седалки, каски и карабинери.

Друга приятна изненада е и предлагането на част от богата гама обувки на друг известен американски производител – Vasque. Идеята на Ekipirovka.com е предлагането на нови и непредлагани до момента на българският пазар фирми производители на екипировка за планина и алпинизъм. Надяваме се с времето да развием тази идея като непрекъснато обогатяваме разнообразието на предлаганите от нас стоки. По този начин се надяваме да предложим на клиентите си най-добрата и качествена екипировка с която могат да се чувстват комфортно по време на своите пътешествия из България и света.

Адреса на новият ни магазин е:
София
Ул. Шипка 5 /срещу Руският Културен Център/
За контакти:
e-mail: office2@ekipirovka.com
моб. тел. 0887 277 077

За нашите клиенти ще направим уточнение, че старият ни магазин на ул.Герлово 6 продължава работа, като увеличава предлагането и разнообразието от познатите вече стоки на Mammut, Trimm, Primus, DMM и др. Информация за наличните стоки и в двата магазина като и актуалните промоции и друга полезна информация и за в бъдеще ще може да намерите на познатият интернет адрес: www.ekipirovka.com

Нови продукти в Ekipirovka.com

Скоро испанската фирма ще навърши цели сто години през които е развивала до съвършенство обработката на алуминий за да произведе най-добрите бутилки от този клас в света. Започнала от малка работилница и израсла до една от най-големите и модерни фабрики в Европа, Laken съчетава успешно познатият алуминий с последните поколения пластмаси за да произведе едни наистина неповторими продукти. Концентрирани в производството на бутилки за всички видове спорт и дейности на открито както и съдове за хранене, Laken залага на високото качество и красивият дизайн. Благодарение на това продуктите на фирмата се продават в над 40 страни по света в петте континента. Производството на Laken е под ISO 9002

Уважаеми клиенти, от месец Април Ekipirovka.com е официален вносител на известната фирма за алпийска екипировка Black Diamond за България.

В нашия магазин и интернет сайт вече може да намерите част от продуктите на легендарната марка.

От месец Април в магазин Ekipirovka.com може да намерите продуктите на италиaнският производител на каски Rock Helmets. Фирмата е специализирана в производството на каски за всички видове спорт на открито и партнира на едни от най-известните фирми за катерачен инвентар като призвежда за тях каски с техните лога. С цел да се популяризира носенето на каски и безопасноста по катерачните обекти, през месец Април каските на Rock Helmets, които по начало са с доста приемлива цена ще се предлагат с 15% намаление.


От 14 до 16 септември 2007

ще се проведе катерачна среща - клубна алпиниада в Долината /Мальовица/:), организирана от АК "Планинец". Прогнозата е за чудесно време, наградите са много - www.ekipirovka.com също участва скромно в тях:), пожелаваме и катерачите да са много! Повече информация

Магазин Ekipirovka.com

На 3 юли се откри най-новия магазин за екипировка за катерене и алпинизъм, туризъм и свободно време.*

В него ще намерите екипировка на фирмите:

Mammut, Швейцария - въжета, седалки, раници, облекло, спални чували, обувки и аксесоари.
Primus, Швеция - оборудване за къмпинг - котлони, челници, лампи, термоси и др.
DMM, Англия - примки, клеми и френдове, сечива и др.
Trimm, Чехия - палатки, спални чували, облекло.
Както и продукти на Kong, Singing Rock, Ris и др.

Адреса е София, ул. "Герлово" № 6.

Работно време: понеделник - петък от 10.00 до 19.00 и събота от 10.00 до 14.00.
Телефон в магазина - 0887 277 007.

Състезание по боулдър

На 09.09.2006 г. пред паметника на съветската армия в центъра на София се проведе държавното първенство по състезателно катерене в дисциплината "боулдър".

Класиране при мъжете: 1. Ивайло Радков; 2. Бойко Лалов; 3. Благовест Лазаров
Класиране при жените: 1. Спасина Недялкова; 2. Петя Гърбова; 3. Ина Джамбазова

Снимки от състезанието
Квалификация жени: тук
Квалификация мъже: тук
Финал жени: тук
Финал мъже: тук

Нов магазин Алпи

На 14.08.2006 ще отвори врати новият магазин "Алпи" на адрес: ул. "Ворино" 19 в близост до стария магазин.
Новият "Алпи" разполага с по-голяма търговска площ, на която може да намерите голямо разнообразие от екипировка и съоражения за къмпинг, трекинг, спорт, спасяване и работа на въже. 

Copyright (c) 2006 Ekipirovka.com. Всички права запазени.